rosiya-bilorus-ta-myanma-ne-zaprosheni-na-pokhoron-korolevi-yelizaveti

росія, білорусь та М'янма не запрошені на похорон королеви Єлизавети

 • 156801 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Велика Британія не запросила представників росії, білорусі та М'янми на державний похорон королеви Єлизавети, який відбудеться наступного понеділка, повідомило у вівторок джерело Reuters у Вайтхоллі, передає УНН.

Деталі

Велика Британія разом зі своїми західними союзниками прагне ізолювати росію та її союзницю білорусь на світовій арені за допомогою економічних санкцій та інших заходів у відповідь на вторгнення Москви до України.

М'янма та її збройні сили також зазнали британських санкцій, оскільки Лондон посилює підтримку громади Рохінджа в країні.

Очікується, що близько 500 іноземних високопосадовців відвідають похорон королеви Єлизавети в Лондоні, причому запрошення були розіслані главам держав більшості країн, з якими Велика Британія має дипломатичні відносини, повідомляє ВВС.

Додамо

Безліч світових лідерів, від президента США Джо Байдена та першої леді Джилл Байден до прем'єр-міністрів Канади, Австралії та Нової Зеландії, підтвердили участь у заході, який, ймовірно, стане одним із найбільших дипломатичних зборів за останні роки.

Українські Національні Новини

Новини Світу