rosiya-bilshe-za-vsikh-v-yevropi-vitrachaye-na-vyaznitsi-ale-menshe-za-vsikh-na-uvyaznenikh

Росія більше за всіх в Європі витрачає на в'язниці, але менше за всіх — на ув'язнених

 • 7374 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Росія зберігає позиції лідера за часткою населення, укладеного в в'язниці. У січні 2018 року там налічувалося понад 418 ув'язнених на 100 тисяч жителів - у чотири рази більше, ніж в середньому в Європі. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Ради Європи.

Згідно з доповіддю експертів Лозаннського університету, підготовленого для Ради Європи, в Росії в півтора рази більше ув'язнених, ніж в Грузії або Азербайджані. В Європі в тюрмах містять в чотири рази менше людей - в середньому, 102,5 ув'язнених на 100 тисяч жителів проти 418 в Росії.

Варто відзначити, що в середньому на одного ув'язненого в день в Європі йде 66,5 євро. Найбільше витрачають Швеція (380 євро в день), Ліхтенштейн (352 євро) і Сан-Марино (346 євро). Росія на утримання виділяє менше всіх - 2,5 євро в день. Вона економить більше, ніж Азербайджан (6 євро), Молдова (9,4 євро), Вірменія (11,4 євро) і Грузія (11,7 євро). При цьому, російські тюремні влади розпоряджаються найбільшим в Європі бюджетом - 3,9 мільярда євро.

Додамо, що за деякими даними, на засуджених в Росії витрачають навіть менше 2,5 євро, оскільки, де-факто вони містять себе самі, а тюремна влада на них заробляє. Згідно з законом ув'язнені, які отримують зарплату або пенсію, відшкодовують вартість харчування, одягу і комунальних послуг.

Загальна чисельність російських ув'язнених в 2018 році склала 602 176 чоловік - більше, ніж де б то не було в Європі. Ця цифра приблизно відповідає населенню такої країни, як Чорногорія.

При цьому рівень смертності серед тюремного населення в два рази вище, ніж в середньому по Європі: 51 випадок на 10 тисяч ув'язнених. Кожен десятий наклав на себе руки.

Нагадаємо, минулого року в Криму провели понад 200 арештів з порушенням прав людини.

Українські Національні Новини

Новини Світу