rosiya-diye-schob-destabilizuvati-moldovu-kishiniv

росія діє, щоб дестабілізувати Молдову - Кишинів

 • 682897 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Служба розвідки Молдови (SIS) заявила у четвер, що росія діє з метою дестабілізації обстановки після коментарів президента України про те, що Київ перехопив план Москви, інформує УНН.

Цитата

"SIS підтверджує, що як з інформації, представленої нашим українським партнером, так і з нашої оперативної діяльності, були виявлені підривні дії з метою підриву Республіки Молдова, дестабілізації та порушення громадського порядку", - йдеться у повідомленні Служби розвідки та безпеки Молдови.

Деталі

У заяві йдеться, що SIS не може надати більш детальної інформації, "оскільки існує ризик поставити під загрозу різні поточні операції".

"Ми запевняємо громадян Молдови в тому, що всі державні інститути працюють на повну потужність і не допустять таких провокацій", - додали у відомстві.

"Наші інститути працюють для забезпечення безпеки країни та використовують усю інформаційну допомогу партнерів для передбачення та запобігання будь-яким спробам підриву нашої держави", - йдеться у повідомленні пресслужби канцелярії президента Майї Санду.

Раніше

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи раніше у четвер на саміті ЄС, заявив главам урядів, що Київ "перехопив план знищення Молдови російською розвідкою": "Цей документ показує, хто, коли і як збирається зламати демократію Молдови та встановити контроль над Молдовою", - сказав він, додавши, що одразу попередив Кишинів.

Українські Національні Новини

Новини Світу