rosiya-khoche-postaviti-dlya-l-dnr-viyskovu-produktsiyu

Росія хоче поставити для "Л/ДНР" військову продукцію нібито для "захисту від агресії України"

 • 21171 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Партія "Єдина Росія" ініціювала офіційні військові поставки для окупаційної влади в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це заявив керівник фракції "Єдиної Росії" в Держдумі Володимир Васильєв, передає УНН з посиланням на партію.

Цитата

"... ми звертаємося до керівництва нашої країни надати допомогу Луганській і Донецькій республікам у вигляді поставок необхідної для стримування агресії військової продукції, а також вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки їх громадян", - сказав Васильєв.

Деталі

Як повідомляє ТАСС, Перший віце-спікер Ради Федерації, секретар генради "Єдиної Росії" Андрій Турчак повідомив, що Росія повинна надати допомогу "ЛНР" і " ДНР " у вигляді поставок окремих видів озброєнь для підвищення їх обороноздатності перед обличчям нібито можливої агресії.

"Вважаю, що в цих умовах Росія повинна надати Луганській і Донецькій народним республікам необхідну допомогу у вигляді поставок окремих видів озброєнь для підвищення їх обороноздатності і стримування явно підготовлюваної Києвом військової агресії", - сказав Турчак.

Доповнення

Депутати від Комуністичної партії Російської Федерації внесли в Державну думу проект постанови до президента Володимира Путіна з проханням визнати так звані “Донецьку і Луганську народні республіки".

Контекст

Українська влада і західні партнери останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпека нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

17 грудня Росія направила США і НАТО пропозиції з безпеки в Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають заборону на вступ України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках і припинення військових навчань поблизу її кордонів.

Переговори з РФ відбулися з США, НАТО і ОБСЄ - в рамках російсько-американського діалогу на високому рівні в Женеві 10 січня, потім на засіданні Ради Росія-НАТО 12 січня, а 13 січня у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

Росія чекає відповіді на свої "пропозиції" від США і НАТО найближчим часом.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Швеція встановила новий щоденний рекорд випадків COVID-19

     • 29843 переглядiв

    Курятина потрапила у топ-5 продуктів експорту України

     • 41828 переглядiв