rosiya-maye-23-vidi-zbroyi-yaki-mozhut-nesti-zvichayni-ta-yaderni-boyegolovki-politico

росія має 23 види зброї, які можуть нести звичайні та ядерні боєголовки – Politico

 • 291605 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. росія має у своєму арсеналі 23 види озброєння, які здатні нести звичайні та ядерні боєголовки. Про це пише видання Politico із посиланням на офіційних осіб США, передає УНН.

Деталі

"росія має 23 різні системи озброєння подвійного призначення", – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, більшість цієї зброї уже використовують в Україні, зокрема це система балістичних ракет малої дальності "Іскандер", яка може стріляти як звичайними, і ядерними боєголовками.

“Якщо росіяни мають в арсеналі звичайну зброю, можна з упевненістю припустити, що до неї додається ядерна боєголовка. Майже кожна зброя, яку мають росіяни, здатна нести ядерний заряд”, – розповів виданню посадовець.

Серед офіційних осіб є думка, що путінський режим може проводити демонстративну підготовку до ядерного удару, сподіваючись отримати дипломатичні важелі.

Щоб відстежити можливі ознаки підготовки росії до ядерного удару, США та союзники використовують усі розвідувальні можливості у повітрі, космосі та кіберпросторі, зокрема дані комерційних супутників.

Нагадаємо

Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг оцінив можливість застосування росією ядерної зброї. Він наголосив, що до загроз варто ставитися серйозно.

Українські Національні Новини

Новини Світу