rosiya-nadast-bilorusi-kredit-do-600-mln-dol-dlya-refinansuvannya-poperednikh-borgiv

Росія надасть Білорусі кредит до 600 млн дол. для рефінансування попередніх боргів

 • 10208 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Росія надасть Білорусі державний кредит в розмірі до 600 млн доларів. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Таку заяву в понеділок зробив перший віце-прем'єр-міністр фінансів РФ Антон Сілуанов.

"Відповідно до рішення президента РФ, Росія надасть Білорусі державний фінансовий кредит в сумі до 600 млн доларів. Кошти підуть на рефінансування платежів в погашення основного боргу за раніше наданими Російською Федерацією позиками", - сказав він.

За словами Сілуанова, зараз проводяться необхідні для підписання міждержавної угоди процедури.

Раніше глава Мінфіну Білорусі Максим Єрмолович повідомляв про намір Мінська звернутися до Москви з пропозицією надати республіки 600 млн доларів кредиту для рефінансування в 2019 році боргових зобов'язань перед Росією. Білоруський президент Олександр Лукашенко на початку березня заявляв, що Мінськ не буде випрошувати у Москви цей кредит.

Сілуанов також додав, що Мінськ до кінця квітня може отримати від Євразійського фонду стабілізації і розвитку (ЕФСР) сьомий транш кредиту, розмір якого становить 200 млн дол.

Загальна сума кредиту з урахуванням попередніх траншей досягає 2 млрд доларів. Кошти передбачені на підтримку програми реформ в Білорусі. Відповідну угоду між білоруським Мінфіном і Євразійським банком розвитку було підписано в березні 2016 року.

У минулу п'ятницю, 29 березня, Єрмолович заявляв, що Мінськ виконав всі умови для отримання сьомого траншу кредиту ЕФСР. Раніше він говорив, що Білорусь розраховувала залучити цей транш до кінця першого кварталу 2019 року.

Євразійський банк розвитку є міжнародною фінансовою організацією, заснованою Росією і Казахстаном в січні 2006 року. Статутний капітал банку складає 7 млрд доларів. У його роботі беруть участь Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Росія і Таджикистан.

Нагадаємо, білоруська сторона не задоволена ситуацією з вибудовуванням єдиної промислової політики в Євразійському економічному союзі (ЄАЕС), відзначаючи, що зберігаються нерівні умови для промислових підприємств.

Українські Національні Новини

Економіка