rosiya-namagayetsya-destabilizuvati-situatsiyu-v-regioni-pridnistrovya-zelenskiy

росія намагається дестабілізувати ситуацію в регіоні Придністров’я - Зеленський

 • 171481 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вважає, що росія намагається дестабілізувати ситуацію в регіоні Придністров’я, але ЗСУ готові до можливої ескалації з боку російських військ на тимчасово окупованій території Молдови. Про це повідомляє УНН.

Деталі

Відповідаючи на запитання журналістів після зустрічі з гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Маріано Гроссі у Києві, Глава держави зазначив, що повністю поділяє оцінку ситуації з боку президента Молдови Маї Санду.

Володимир Зеленський також підкреслив, що обговорив це питання з прем’єр-міністром Румунії Ніколає Чуке, який перебував з візитом у Києві у вівторок.

Цитата

"Ми чітко розуміємо, що це один з кроків російської федерації. Це вже працюють там спецслужби. Це вже не просто про фейкові новини. Зрозуміло, для чого – для дестабілізації ситуації в регіоні, для загроз Молдові. Вони їм показують, що якщо Молдова підтримуватиме Україну, то будуть ті чи інші кроки", – сказав Президент.

За словами Зеленського, Україна знає, що російські війська, які впродовж багатьох років присутні на території тимчасово окупованої частини Молдови – Придністров’я, зараз перебувають у постійній готовності.

"Але ми розуміємо їхні потужності, Збройні Сили України до цього готові і їх не бояться", – запевнив Гарант.

Нагадаємо

З невизнаного Придністров'я анонсували рішення "на захист" своїх "інтересів".

Українські Національні Новини

Політика