rosiya-napravila-strategichni-bombarduvalniki-dlya-patrulyuvannya-kordoniv-bilorusi

Росія направила стратегічні бомбардувальники для патрулювання кордонів Білорусі

 • 20573 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Росія направила до Білорусі стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 для спільного патрулювання регіонів уздовж західного кордону, повідомило міністерство оборони у Мінську. Російські військовослужбовці діють у складі змішаної тактичної групи, до якої також входять багатофункціональні винищувачі СУ-30СМ двох країн, йдеться у поширеній у суботу, 18 грудня, заяві білоруського відомства, передає УНН.

Деталі

Своєю чергою Міноборони РФ зазначило, що два далекі бомбардувальники Ту-22М3 Повітряно-космічних сил (ПКС) "виконали патрулювання в повітряному просторі Республіки Білорусь". За цими даними, під час польоту тривалістю близько чотирьох годин "були відпрацьовані питання щодо вирішення спільних завдань з авіацією та військами протиповітряної оборони" ЗС Білорусі.

Раніше в Мінську заявили про збільшення майже вдвічі польотів ВПС країн НАТО вздовж білоруського кордону, зокрема на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь заявила, що готова розмістити у себе ядерну зброю в разі загрози з боку НАТО

Конфлікт Білорусі та Росії із Заходом

Відносини Білорусі та ЄС значно ускладнилися після президентських виборів у серпні 2020 року, переможцем яких ЦВК у Мінську оголосила Олександра Лукашенка. Захід не визнає його легітимним президентом Білорусі. З літа 2021 року триває конфлікт, пов'язаний з використанням режимом у Мінську людей із близькосхідних країн як інструмент тиску на ЄС.

Захід також звинувачує Москву в ескалації конфлікту з Україною та загрозі військового вторгнення до цієї країни. За даними НАТО, РФ зараз могла стягнути до кордону з Україною до 100 тисяч солдатів і офіцерів. Москва заперечує такі наміри і своєю чергою звинувачує Захід у озброєнні України та проведенні маневрів біля російських кордонів.

МЗС Росії 17 грудня опублікувало пакет вимог щодо гарантій безпеки, що передбачає, серед іншого, відмову НАТО від подальшого розширення на Схід та прийому до свого складу України, від ведення військової діяльності на території країн Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії, а також відмову від розміщення ракет середньої та малої дальності на позиціях, з яких можуть вразити територію інших учасників угоди.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "За новий соціалізм" – нова назва політичної партії СЛС

     • 80254 переглядiв