rosiya-napravlyaye-do-ordlo-rosiyskikh-kadrovikh-viyskovikh-rozvidka

Росія направляє до ОРДЛО російських кадрових військових - розвідка

 • 41803 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Командування Збройних сил Російської Федерації продовжує направляти кадрових російських військовослужбовців для виконання завдань у складі оперативного угруповання російських окупаційних військ на Донбасі. Як інформують у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони, цього тижня в ОРДЛО прибула чергова група кадрових російських військовослужбовців, пише УНН.

Цитата:

“Командування ЗС РФ продовжує направляти кадрових російських офіцерів та військовослужбовців контрактної служби окремих військово-облікових спеціальностей для виконання завдань у складі з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК оперативного угруповання російських окупаційних військ. Цього тижня на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях прибула чергова група кадрових російських військовослужбовців для посилення розвідувально-диверсійних та саперних підрозділів”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що разом з тим, активізація застосування противником розвідувально-диверсійних груп та інтенсивне мінування місцевості призводять до втрат серед особового складу окупантів.

У ГУР Міноборони зазначили, що такі випадки російський пропагандистський апарат намагається приховати і використати інформацію про факти загибелі особового складу на власних мінно-вибухових загородженнях для дискредитації Об’єднаних сил.

Контекст

Раніше керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов висловлював думку, що Росія готується до нападу на нашу країну в кінці січня або початку лютого 2022 року.

Буданов припустив, що напад може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі та Маріуполі Донецької області і менше вторгнення через сусідню Білорусь.

При цьому він зазначив, що таким атакам передує серія психологічних операцій, які вже зараз проводяться, щоб дестабілізувати Україну і підірвати її здатність захищатися, включаючи протести проти вакцинації від COVID-19 і міграційну кризу на кордоні Польщі та Білорусі.

Україна, зі свого боку, на додаток до допомоги США вишукує додаткові системи протиповітряного, протиракетного і безпілотного захисту, а також пристрої радіоелектронного придушення, включаючи ракетні батареї “Патріот” і протиракетні, артилерійські та мінометні системи.

Минулої п'ятниці новий міністр оборони України Олексій Резніков заявив The Washington Post, що поки точно невідомо, чи ухвалив Володимир Путін остаточне рішення про наступ.

Іноземні ЗМІ повідомили про стягування російських військових до кордону з Україною ще наприкінці жовтня.

А напередодні Аналітики Conflict Intelligence Team повідомили про рекордне скупчення російських військ на українському кордоні. Дані свідчать про те, що чисельність військ і техніки може зрости найближчим часом.

Тим часом, за інформацією The New York Times, адміністрація президента США Джо Байдена зосереджується на дипломатичних каналах, щоб стримувати президента Росії Володимира Путіна від агресивних дій щодо України.

Українські Національні Новини

Суспільство