rosiya-narostila-tranzit-gazu-do-yes-cherez-ukrayinsku-gts-na-25

Росія наростила транзит газу до ЄС через українську ГТС на 25%

 • 14588 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Російське ПАТ "Газпром" наростило обсяги транзиту газу до ЄС через українську ГТС на 25% - 60 млн куб. м на добу через зупинку на ремонт двох ниток обхідного газопроводу "Північний потік". Про це повідомили у прес-службі АТ "Укртрансгаз", передає УНН.

"Сьогодні через зупинку на ремонт двох ниток обхідного газопроводу "Північний потік" "Газпром" різко збільшив обсяги транзиту газу до ЄС через українську ГТС – на 25%, або 60 млн куб. м/добу. Станом на ранок 17 липня 2019-го заявка на транзит становить 300,2 млн куб. м/добу, таким чином словацький напрямок завантажиться на 99% (через міждержавну точку ГВС "Ужгород"), - вказали в УТГ.

При цьому, як зазначається, існуючі вільні потужності ГТС України "дозволяють додатково перекачувати до країн Європи обсяги газу, що еквівалентні максимуму "Північному потоку-2" та умовному "Північному потоку-3" разом взятим".

"Очевидною перевагою української ГТС є її гнучкість та розгалуженість, які дають можливість проводити ремонтні та регламентні роботи без зупинки транзиту", - додали в компанії.

Нагадаємо, напередодні у "Нафтогазі" заявляли, що готові до збільшення транзиту газу на фоні ремонту "Північного потоку". Додамо, "Нафтогаз" є засновником "Укртрансгазу".

Українські Національні Новини

Економіка