rosiya-ne-maye-vikoristovuvati-ukrayinskikh-moryakiv-yak-pishakiv-u-svoyiy-gri-ssha

Росія не має використовувати українських моряків як пішаків у своїй грі - США

 • 6910 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Росія має негайно звільнити українських моряків, захоплених біля Керченської протоки, а не використовувати їх як пішаків у своїй політичній грі. Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні у Twitter, передає УНН.

"Росія має негайно звільнити українських моряків, а не використовувати їх як пішаків у своїй політичній грі. Вже понад 50 днів Росія незаконно утримує українських моряків, які користувалися свободою судноплавства України в її територіальних водах. Ми глибоко стурбовані їхнім здоров’ям і правами", - підкреслили в Посольстві.

Як повідомляв УНН, сьогодні московський суд продовжив до 24 квітня строк утримання під вартою 12 з 24 полонених українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки в Азовському морі.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика