rosiya-ne-polishaye-planiv-provesti-referendumi-na-zakhoplenikh-teritoriyakh-minoboroni

росія не полишає планів провести "референдуми" на захоплених територіях – Міноборони

 • 579331 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. росія все ще не полишає своїх планів провести так звані “референдуми” на тимчасово захоплених територіях України. Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає УНН.

Цитата

“Ми знаємо, що на сьогодні росія активізує діяльність, спрямовану на соціально-економічну та політичну інтеграцію тимчасово-окупованих територій до російської федерації. Нам відомо, що росія, за рахунок тимчасово-окупованих територій вирішує свою продовольчу та демографічну задачі. Так само, нам відомо, що росія здійснює підготовку з визначення конкретних місць для проведення так званих референдумів. Тобто, росія не полишає цих планів, попри те, що їй поки що це не вдалось. Не вдалось, тому що Українська держава бореться з тимчасовою окупацією різними методами, про які ми не можемо говорити публічно. Так само, і українці, які знаходяться на тимчасово-окупованих територіях, чинять опір”, – наголосила Маляр.

Деталі

За її інформацією, тимчасово захоплені території відвідують представники російської влади, зокрема, центральної і регіональної. Окупанти готуються до практичних заходів щодо інтеграції, намагаються здійснювати приблизно такі самі дії, як у 2014 році.

“На цих територіях соціально-економічна ситуація ускладнюється. На жаль, наші люди там дуже потерпають. Але окупантам не вдається заручитися підтримкою населення, яке вимушено знаходиться на тимчасово-окупованих територіях”, – додала Маляр.

Доповнення

Російські окупанти в Херсонській області продовжують готувати підґрунтя для проведення псевдореферендуму щодо можливого приєднання до рф. Зокрема, для цього на захоплених територіях області проводять фейкове "соціальне опитування".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Більше не побратим: Київ розірвав відносини з Мінськом

     • 207350 переглядiв

    ЄС виділяє ще 205 млн євро на гуманітарну допомогу Україні

     • 138454 переглядiв