rosiya-ne-povernetsya-u-parye-v-sichni

Росія не повернеться у ПАРЄ в січні

 • 9844 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Росія не направлятиме свою делегацію на січневу сесію Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це заявив віце-спікер держдуми РФ Петро Толстой, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"РФ не буде представляти свою делегацію в ПАРЄ в січні в зв'язку з тим, що істотна умова нашої там роботи, а саме гарантії недискримінації прав національних делегацій, не була внесена до регламенту цієї організації", - сказав П.Толстой.

З його слів, рішення Росії утриматися від роботи в ПАРЄ в пленарному форматі залишається в силі до моменту зміни її регламенту.

"Ми все-таки намагаємося переконати лідерів політичних груп, працівників секретаріату ПАРЄ і так далі в тому, що необхідні суттєві зміни в роботі організації", - вказав віце-спікер держдуми РФ.

За його словами, багато хто ставиться до цього "з розумінням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегати 19 країн підписали жорстку декларацію щодо спроб повернути РФ в ПАРЄ

"Ми бачимо зусилля (у цьому напрямку Генсека Ради Європи Турбйорна) Ягланда та доповідь (лідера групи соціалістів у ПАРЄ Мікеле) Ніколетті, який закликає гармонізувати склад двох органів Ради Європи - Комітету міністрів та Парламентської асамблеї", - зазначив він.

"Подивимося, у що це виллється конкретно, це буде зрозуміло лише після того, як в січні пройде сесія", - додав П.Толстой.

Нагадаємо, раніше спікер радфеду В.Матвієнко заявила, що Росія обов'язково повернеться в ПАРЄ.

Російська делегація в ПАРЄ в квітні 2014 року була позбавлена ​​основних повноважень через події в Україні та анексію Росією Криму.

Українські Національні Новини

Новини Світу