rosiya-ne-puskaye-ukrayintsiv-cherez-kordon-bez-poyasnennya-prichin

Росія не пропускає українців через кордон без пояснення причин

 • 33722 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Російські прикордонники не пропускають на територію Російської Федерації українських громадян вибірково і без пояснення причини. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив радник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Річ у тім, що ми коли відмовляємо громадянам РФ, чітко визначаємо причину і даємо відповідні документи цім громадянам РФ. У свою чергу, російські прикордонники, коли відмовляють українцям, жодним чином не пояснюють причини відмови і жодних документів на руки також не дають", - повідомив Олег Слободян.

Крім того на уточнююче питання кореспондента УНН стосовно того, чи вибірково здійснюється непропуск через кордон російською стороною, Слободян відповів: "Так, вибірково". 

На даний час, з моменту запровадження воєнного стану на територію РФ не пропустили майже 170 громадян України.

Як повідомляв УНН станом на 3 грудня, Російська Федерація відмовила 150 українцям у в’їзді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму затримали двох розшукуваних у РФ українців

Нагадаємо, з 29 листопада іноземцям закрили в'їзд до окупованого Криму. Крім того, 3 грудня аеропорт у анексованому РФ Сімферополі закрили для здійснення літаками рейсових польотів через здійснення окупаційною адміністрацією антитерористичних заходів.

Українські прикордонники на фоні введення воєнного стану не пропускають всіх чоловіків - громадян РФ віком від 16 до 60 років в Україну.

Українські Національні Новини

Політика