rosiya-ne-vstigaye-do-9-travnya-otrimati-suttyevii-vii-skovii-rezultat-tomu-vidklade-z-referendumami-politolog

росія не встигає до 9 травня отримати суттєвий військовий результат, тому відкладе з "референдумами" - політолог

 • 172822 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. росія не встигає виконувати заплановане у своїй "спецоперації" і не може досягти значущих військових перемог, тому вона радше відмовиться від плану оголосити про так звані "референдуми" про приєднання тимчасово окупованих територій України. Таку думку УНН висловила політолог Олеся Яхно.

Цитата

"... якась перемога потрібна російській владі. Хоча, з іншого боку, там звучать заяви, що "ми не будемо поспішати до 9 травня", тому що їм стало зрозуміло, що швидко неможливо не лише по всій Україні, але і на сході, отримати результат. Тому, не можна ствердно сказати, чи будуть саме до 9 травня прив'язані ці референдуми", - сказала політолог.

Деталі

На її думку, не виключено що російська влада спочатку піде"логікою військового результату", і лише після того буде вважати, що зможе перевести це в публічний результат на рівні "псевдореферендумів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія планує фальсифікувати голосування за "незалежність" на захопленій території України - США

"Тому я все таки схиляюсь до того, що 9 травня буде більше оголошено про традиційну загрозу, коли путін скаже, що весь світ – це нацисти, це вороги, що вони хочуть руйнувати росію і що треба триматись, треба боротися, якусь таку пургу в цьому стилі. Тому що так не виглядає, що на сьогодні росія може або встигає до 9 травня отримати суттєвий військовий результат. А проведення цих псевдореферендумів, в тому числі в Херсоні, має значення, коли росія зможе об'єднати південь і схід для так званого коридору. Тоді це для росії, мабуть, матиме сенс", - пояснює політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін шукає перемоги на 9 травня, але Україна грає на випередження - політолог

Водночас, з її слів, виключати таку можливість все ж не варто, адже "ми не знаємо, що у хворій голові в росії може виникнути в будь-який момент".

"Але мені здається, що все таки 9 травня ми почуємо про якісь міфічні загрози, про те що "треба потерпіти", про те що, якщо не буде оголошена військова мобілізація, то повинна бути мобілізація суспільства, потрібно нібито встояти від якихось загроз. Можливо ще якась символіка буде презентована. А як перемога буде вказано, що "ми рятуємо Маріуполь"... росія каже на чорне – біле, і навпаки, що вони рятують Маріуполь, де Україна нібито "влаштовує геноцид", "ми звідти людей врятували" тощо. Можна і це показувати як результат", - додає Яхно.

Українські Національні Новини

Політика