rosiya-nezakonno-utrimuye-180-politvyazniv-116-z-nikh-krimski-tatari-lubinets

росія незаконно утримує 180 політв’язнів, 116 з них – кримські татари – Лубінець

 • 1175801 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. російська федерація незаконно утримує 180 політв’язнів, 116 з них – кримські татари. Про це інформує Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

Зокрема, Лубінець до дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим нагадав що 26 лютого 2014 року в Сімферополі біля кримського парламенту відбувся масовий мітинг на підтримку територіальної цілісності України, організований Меджлісом кримськотатарського народу.

росія не припиняє жорсткі репресії та переслідування українських громадян у тимчасово окупованому Криму: незаконні обшуки, сфабриковані кримінальні справи, надумані вироки, зокрема, представникам корінного народу півострова – кримським татарам.

Цитата

“Наразі рф незаконно утримує 180 політв’язнів, 116 з них – кримські татари. Кричущим порушенням росією основоположних прав людини і норм міжнародного права стала нещодавня загибель у застінках Кремля двох закатованих політв’язнів - Костянтина Ширінга та Джеміля Гафарова. Їм не надали необхідної медичної допомоги”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Як писав УНН, російські окупанти затримують жителів Криму на кордоні та спонукають їх вступати до лав збройних сил рф.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог обстріляв прикордоння на Сумщини

     • 1246167 переглядiв

    У Херсоні чутно вибухи

     • 1189648 переглядiв