rosiya-nezakonno-zupinila-prinaymni-150-suden-scho-pryamuvali-do-ukrayinskikh-portiv-zerkal

Росія незаконно зупинила принаймні 150 суден, що прямували до українських портів – Зеркаль

 • 8210 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Росія втручається у міжнародне судноплавство та морську торгівлю. Вона незаконно зупинила принаймні 150 суден, що прямували до українських портів і заважала їм, при цьому більшість суден були під прапорами третіх держав. Про це сьогодні заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції, агент України на слуханнях Арбітражного трибуналу щодо спору між Україною та РФ про права прибережної держави в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці Олена Зеркаль, передає кореспондент УНН.

"Росія також втручається у міжнародне судноплавство та морську торгівлю. Вона будує мости, трубопроводи та прокладає кабелі, навіть не консультуючись з нами", - зазначила Зеркаль.

Вона нагадала, що Росія самовільно вирішила побудувати низький міст через Керченську протоку - тепер, через цей міст, великі кораблі не можуть пройти до важливих українських портів Маріуполя та Бердянська.

"Починаючи з квітня 2018 року Росія стала зупиняти судна в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці, та заважати їм. Ба більше, Росія зупиняла судна в кількох милях від українських портів. Ці дії становлять серойзне погіршення спору, який розглядається цим Арбітражним Трибуналом, і ми повідомляли трибунал про це погіршення у своєму листі від 27 листопада 2018 року. У ньому викладено, зокрема, що Росія незаконно зупинила принаймні 150 суден, що прямували до українських портів і заважала їм, при цьому більшість суден були під прапорами третіх держав", - підкреслила заступниця міністра.

Як повідомляв УНН, Зеркаль у трибуналі заявила, що з 2014 року Росія вкрала понад 9 млрд кубів природного газу.

Українські Національні Новини

Політика