rosiya-perekinula-giperzvukovi-raketi-u-kaliningrad

росія перекинула гіперзвукові ракети у Калінінград

 • 138244 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. росія в четвер передислокувала три бойові літаки, оснащені гіперзвуковими ракетами, у свій ексклав Калінінград на узбережжі Балтійського моря, передає УНН.

Затиснутий між членами ЄС і НАТО Литвою та Польщею, які твердо підтримали Україну у війні з Москвою, сильно мілітаризований Калінінград не має сухопутного кордону з росією.

Деталі

У четвер "три літаки МіГ-31 з гіперзвуковими ракетами "Кинжал" були передислоковані на аеродром Чкаловськ у Калінінградській області", - йдеться в повідомленні міноборони росії.

За інформацією, вони нестимуть "цілодобове бойове чергування".

Додамо

путін, який представив ракету "Кинжал" у 2018 році, назвав її "ідеальною зброєю", яка летить зі швидкістю, яка в 10 разів перевищує швидкість звуку, що надзвичайно ускладнює перехоплення протиракетної оборони.

Вільнюс у червні заборонив залізничний транзит підсанкційних товарів із материкової частини росії до Калінінграда. Однак ЄС заявив, що Литва має дозволити транзит російських товарів, за винятком зброї.

Довідка

Захоплений Червоною Армією у Німеччини на заключному етапі Другої світової війни, Калінінград був відокремлений від материкової частини росії після розпаду Радянського Союзу, коли Литва стала незалежною державою.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росія перекинула гіперзвукові ракети у Калінінград

     • 138244 переглядiв

    ВООЗ рекомендувала вакцину Valneva від COVID-19

     • 139630 переглядiв

    В Україні заарештували АЗС та акції мережі Amic Energy: деталі

     • 135729 переглядiв