rosiya-perekrila-gaz-niderlandam-za-vidmovu-platiti-rublyami

росія перекрила газ Нідерландам за відмову платити рублями

 • 113421 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Російський "Газпром" повідомив, що знову припинив постачання газу за відмову платити рублями - тепер Нідерландам, пише УНН.

Цитата

"Газпром" повністю зупинив постачання газу компанії GasTerra B.V. (Нідерланди) у зв'язку з несплатою в рублях", - йдеться у повідомленні "Газпрому" 31 травня.

Деталі

Як вказано, станом на кінець робочого дня 30 травня "Газпром експорт" "не отримав платіж за постачання газу у квітні від компанії GasTerra B.V." відповідно до указу путіна.

Доповнення

Після того, як ЄС запровадив санкції проти росії у зв'язку з її вторгненням в Україну, москва вимагала оплати в рублях за постачання газу, починаючи з 1 квітня. Але блок заявив державам-членам, що запропонований кремлем механізм, який вимагає відкриття рахунків у євро та рублях у підконтрольному владі рф Газпромбанку, порушить санкції. Згодом у ЄС роз'яснили, як не порушити санкції при оплаті.

27 квітня в "Газпромі" заявили про припинення постачання газу до Болгарії та Польщі, які платити в рублях відмовилися. 21 травня "Газпром" повністю перекрив газ Фінляндії з тієї ж причини.

У ЄС назвали заяву "Газпрому" про припинення поставок черговою спробою газового шантажу з боку росії.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    росія перекрила газ Нідерландам за відмову платити рублями

     • 113421 переглядiв

    Канада запроваджує заборону на продажів пістолетів

     • 275447 переглядiв