rosiya-perestala-buti-uchasnitseyu-yevropeyskoyi-konventsiyi-pro-prava-lyudini

росія перестала бути учасницею Європейської конвенції про права людини

 • 198338 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Відсьогодні росія офіційно припинила бути високою договірною стороною Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод у зв’язку з виключенням з Ради Європи 16 березня. Про це повідомляє УНН з посиланням на портал Ради Європи.

Цитата

"Агресія росії проти України продовжує приносити біль і страждання мільйонам людей в Україні та в усій Європі. Ми знову закликаємо російське керівництво негайно припинити війну в Україні та покласти край репресіям проти власного народу", – заявила генеральний секретар 46 держав Ради Європи Марія Пейчинович Бурич.

Деталі

Повідомляється, що росія припинила бути високою договірною стороною відповідно до резолюції про припинення її членства у Раді Європи, прийнятої Комітетом міністрів 16 березня 2022 року та відповідно до резолюції про наслідки припинення членства рф в Раді Європи, яку пленум суду ухвалив 22 березня цього року.

Додамо

У Верховній Раді України уточнюють, ЄСПЛ компетентний розглядати скарги, спрямовані проти рф у зв'язку з її діями або бездіяльністю, якщо вони були  подані до 16 вересня.

Наразі на розгляді суду перебувають 17 450 скарг, спрямованих проти росії.

Українські Національні Новини

Політика