rosiya-pide-shlyakhom-marginalizatsiyi-naselennya-mariupolya-ta-peretvorit-yogo-na-getto-radnik-mera-pro-podalshu-dolyu-mista-v-okupatsiyi-rf

росія піде шляхом маргіналізації населення Маріуполя та перетворить його на гетто – радник мера про подальшу долю міста в окупації рф

 • 179136 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. росії не потрібен Маріуполь, та люди, які живуть у місті. Окупаційна влада піде шляхом маргіналізації населення, та перетворить його на справжє гетто. Такий сценарій для міста озвучив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко під час брифінгу, пише УНН.

Цитата

“Маріуполь їм не потрібен, як такий. Тому саме ніхто не працює над покращенням гуманітарних умов. В принципі, це точка на карті. У них були сподівання використовувати порт. Це неможливо. Через замінування, через потоплення судна. Це дуже затратно, і не має сенсу. Фактично, він буде перетворенний на таке собі гетто, справжнє гетто. І ми так бачимо, що відсутність евакуаційного корпусу вказує на те, що вони підуть шляхом маргіналізації населення”, – заявив Андрющенко.

Деталі

Він також зазначив, що росія намагається легалізувати окупаційний режим і приєднання до росії через референдуми. Наразі спостерігається посилення інтеграції Маріуполя в російські процеси.

“Ми бачимо це по процесах, які запущені щодо освіти. Ми знаємо, що вони зараз вже інтегрують свою мобільну систему зв’язку. Ми знаємо, що є плани заходу російської банківської системи, зокрема в Донецьку область. В тому числі в Маріуполь. Тобто, ми бачимо повну інтеграцію в росію”, – додав він.

Також Андрющенко вказав, що у Маріуполі зростає загроза гуманітарної катастрофи та епідемії. 

“Ситуація в решті міста дуже загрозлива… В нинішніх умовах, та на тлі кількості загиблих, які досі знаходяться під завалами з природними наслідками гноїння, це становить дуже велику загрозу виникнення епідемії в місті. Ми вважаємо, що це може призвести до принамні 10 тисяч загиблих до кінця року, саме через епідемічну обстановку”, – заявив Андрющенко.

За його словами, наразі до міста повертаються містяни через фактичне закриття всіх зелених коридорів з боку росії та фінансове становище. Люди не можуть потрапити до Запоріжжя, та змушені повертатися до своїх домівок.

“Ми не бачимо збільшення кількості поставок їжі. Окрім того, російські окупанти запустили відучора водопостачання. У тому режимі, на який вони максимально здатні. Дуже багато проривів у місті. Але ми наполягаємо на тому, що це створює нову хвилю загрози гуманітарної катастрофи. І навіть ніхто не збирається вирішувати питання каналізації. І рано, чи пізно – це все опиниться і у морі, і на вулицях міста. Все, що знаходиться в каналізації”, – зазначив Андрющенко.

Доповнення

У мерії вказують, що окупанти мають намір "прямої інтеграції" Маріуполя в росію, перші кроки вже зроблено, дату "референдуму" призначили на 15 травня.

Українські Національні Новини

Суспільство