rosiya-planuye-napraviti-svoyikh-sposterigachiv-na-vibori-v-ukrayinu

Росія планує направити своїх спостерігачів на вибори в Україну

 • 12935 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Росія планує направити своїх спостерігачів на вибори до України, проте побоюється провокацій. Таку заяву зробив заступник голови МЗС Росії Олександр Грушко в ітерв’ю ТАСС, передає УНН.

"Ми плануємо відправити наших спостерігачів та прийняти участь у місії згідно усіх критеріїв ОБСЄ", - сказав російський урядовець.

За його словами, є побоєння щодо можливих провокацій, оскільки ситуація в Україні "така, що побоювань завжди дуже багато".

"Україна є країною – членом ОБСЄ. Тож ми виходимо з того, що зобов’язання, які Київ взяв на себе, вступаючи в цю організацію та приєднуючись до основоположних документів, будуть повністю виконуватися українською стороною", - заявив Грушко, зазначивши, що в іншому випадку "буде дуже сумно".

Раніше УНН повідомляв, що за словами голови МЗС Росії Сергія Лаврова ОБСЄ запросила на українські вибори російських спостерігачів

Нагадаємо, МЗС України не реєструватиме російських спостерігачів на виборах президента, які відбудуться 31 березня. За словами голови МЗС Павла Клімкіна, країна-агресор і окупант не може спостерігати за виборами в Україні. 

Українські Національні Новини

Політика