rosiya-podala-protest-v-uyefa-z-privodu-formi-zbirnoyi-ukrayini-z-krimom

Росія подала протест в УЄФА з приводу форми збірної України з Кримом

 • 27400 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Російський футбольний союз (РФС) відправив лист в Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА), в якому заявив, що нова форма збірної Украині для Євро-2020 порушує правила організації. В екіпіровці нашої національної команди з окупованим Кримом знайшли політичні мотиви. Про це УНН повідомляє з посиланням на ТАСС.

Цитата

"Ми направили лист в УЄФА, в якому звертаємо увагу на використання політичних мотивів у формі збірної України, що порушує керівні принципи регламенту УЄФА по екіпіровці, який забороняє політичні висловлювання. Футбол - це спорт, який повинен завжди залишатися поза політикою. На наш погляд, погоджуючи таку форму, УЄФА створює прецедент, адже вже на наступному великому турнірі ми можемо побачити спроби інших країн використовувати свою екіпіровку для політичних висловлювань", - йдеться в повідомленні.

Що було раніше

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалив форму збірної України для виступу на чемпіонаті Європи.

Контекст

Напередодні глава Української асоціації футболу представив нову форму збірної України, в якій команда проведе Євро-2020. Головною особливістю форми стало визначення меж України - включно з Кримом. Також на футболках форми вишито гасло "Слава Україні! Героям слава!".

На нову форму збірної України з футболу відреагували в Росії - зокрема, прессекретар МЗС РФ Марія Захарова.

Нову екіпіровку збірної України прокоментували і в Кремлі. Зокрема, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль виходить з того, що всі аспекти чемпіонату Європи з футболу (Євро-2020) регулюються УЄФА.

Додамо

Чемпіонат Європи пройде з 11 червня по 11 липня. У групі C збірна України зіграє з Нідерландами, Австрією і Північної Македонією.

Українські Національні Новини

Політика