rosiya-posilyuye-dezinformatsiyu-proti-shvetsiyi-ta-finlyandiyi-cherez-mozhliviy-vstup-do-nato

росія посилює дезінформацію проти Швеції та Фінляндії через можливий вступ до НАТО

 • 253320 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Центр стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки повідомляє, що рф посилює дезінформацію проти Швеції та Фінляндії через можливість вступу до НАТО. Про це повідомляє УНН, посилаючись на дані Центру.

Цитата

"Тенденція посилиться у травні, коли обидві країни ухвалюватимуть рішення про вступ до Північноатлантичного альянсу. Цілком ймовірно, що росія назве вступ країн до НАТО "недемократичним антиросійським авантюризмом та корумпованим піар-трюком, нав'язаним США, який призведе до втрати суверенітету та незалежності", - йдеться в повідомленні.

Деталі 

У відомстві показали приклади дезінормаційних атак:

  • російська організація "Наша Победа" спонсорувала плакати, що зображають відомих шведів прихильниками нацизму. Такі плакати розміщували поруч із шведським посольством у москві;
  • Telegram-канал "Киберфронт Z" "злив" у мережу акаунти фінських журналістів і закликав своїх читачів до інформаційної атаки;
  • росіяни погрожують скандинавським країнам, зображають їх загрозою для рф та позиціонують НАТО як загрозу для шведів та фінів.

Нагадаємо 

Після російської агресії проти України Фінляндія та Швеція планують вступити до НАТО вже влітку. 

Якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО, то росії доведеться посилити свою оборону в регіоні, зокрема шляхом розгортання ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський у неділю візьме участь у конференції G7 - уряд ФРН

     • 207829 переглядiв