rosiya-povidomila-genseka-oon-pro-zupinennya-uchasti-u-zernoviy-ugodi-i-vimagaye-zibrati-radbez-cherez-ataki-na-chf-rf

росія повідомила генсека ООН про призупинення участі у "зерновій угоді" і вимагає зібрати Радбез через атаки на чф рф

 • 186038 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. рф офіційно повідомила генсека ООН про зупинення участі у зерновій угоді, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Деталі

ЗМІ із посиланням на постпредство рф повідомляє, росія вимагає на 31 жовтня засідання РБ ООН у зв'язку з атакою на судна чорноморського флоту.

Також зазначається, що рф офіційно повідомила генсека ООН про зупинення участі у зерновій угоді.

"Гуманітарний коридор для експорту зерна з України використовувався для прикриття атаки на рейд Севастополя", випливає з листа Небензі до генсека ООН, який цитує ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не підписувала з рф жодних "зернових угод": у Зеленського чекають на реакцію Туреччини та ООН

Раніше

У рф заявили, що припиняють участь у "зерновій угоді". Винними у "теракті" рашисти назвали Київ та фахівців Великої Британії.

Що передувало

29 жовтня призначений рф "губернатор" тимчасово окупованого Севастополя михайло развожаєв заявив про "атаку БПЛА" в акваторії Севастопольської бухти.

Речниця Сил оборони Наталія Гуменюк, коментуючи "бавовну" на тимчасово окупованому півострові, вказала, що це ймовірно могли бути "бойові комарі".

Пізніше вона повідомила, що причиною вибухів у Севастополі, швидше за все, був невдалий пуск російськими окупантами ракет протиповітряної оборони.

Українські Національні Новини

Політика