rosiya-pragne-lishe-ultimatumiv-tomu-dialog-na-takikh-umovakh-nemozhliviy-zelenskiy

росія прагне лише ультиматумів, тому діалог на таких умовах неможливий – Зеленський

 • 205799 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. російська влада замість діалогу прагне лише ультиматумів, та не полишає своїх планів – окупувати всю територію України. За таких умов діалог неможливий. Про це в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera заявив Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

“Вони (росіяни – ред.) не хочуть зупинятися, вони не хотіли зупинятися від самого початку. Їхня місія лише одна. У них немає іншого плану – B чи С. Вони мають лише один план: окупувати всю територію України”, – заявив Зеленський.

Деталі

Президент зазначив, що росія від початку анексії Донбасу та Криму, ставила лише ультиматуми, проте не йшла на діалог. Зеленський згадав, що мав лише одну зустріч з російським президентом владимиром путіним на Саміті Нормандського формату у 2019 році. Та після того, останній не йшов на контакт.

Цитата

“Не хочеш зустрічатися? Добре. Вважаєш, що ми з тобою не одного рівня, що ти вищий, є президентом великої за розміром країни? Добре, розмовлятимемо телефоном. Не хочеш сам? Добре, тоді дай нам когось, хто говоритиме. Для мене це нормально, я не вважаю себе особливою людиною, тому що президент Я – людина. Для мене неважливий рівень діалогу. Я готовий спілкуватися і дуже цього хотів», - зауважив глава держави, додавши, що єдина його зустріч з путіним була у грудні 2019 року в рамках Нормандського саміту в Парижі, після якого лідер держави-агресора так і не виконав всіх взятих на себе зобов’язань.

Зеленський наголошує, що росіяни будуть готові до справжнього діалогу лише тоді, коли відчують повну геополітичну ізоляцію їхньої країни.

“Вони будуть готові говорити, коли зрозуміють, по-перше, що вони самотні на геополітичній карті світу, по-друге, що не можуть нас окупувати”, – додав він.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі