rosiya-predstavit-noviy-vinischuvach-na-aviasaloni-v-moskvi

Росія представить новий винищувач на авіасалоні в Москві

 • 42422 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Російські авіабудівники заявляють, що представлять перспективний новий винищувач на Московському авіасалоні, який відкриється наступного тижня. Про це інформує УНН з посиланням на АР.

Деталі

Новий бойовий літак буде представлений у 20 липня, коли відкривається Міжнародний авіаційно-космічний салон МАКС-2021. Відкриття виставки відвідає президент Росії Володимир Путін.

За повідомленнями російських ЗМІ, новий літак побудований авіабудівним підприємством "Сухий" в рамках програми створення легкого тактичного винищувача. Назва нового бойового літака поки невідома, і немає жодної інформації про його можливості та перспективи розгортання.

На відміну від новітнього російського винищувача-невидимки Су-57 з двома двигунами, новий літак менше за розміром і має один двигун.

Су-57 був побудований, щоб відповідати американському винищувачу-невидимці F-22 Raptor, але на відміну від американського літака, який знаходиться на озброєнні з 2005 року, його серійне виробництво тільки починається, і новий двигун покликаний дати йому можливість літати на надзвуковій швидкості.

Перспективний російський винищувач, схоже, покликаний скласти конкуренцію американському винищувачу F-35 Lightning II, який вступив на озброєння в 2015 році. Росія сподівається в кінцевому підсумку запропонувати новий літак іноземним замовникам.

Держкорпорація "Ростех", в яку входять російські авіабудівники, заявила, що це буде "принципово новий військовий літак".

"Росія - одна з небагатьох країн у світі, які мають потужності повного циклу з виробництва перспективних авіаційних систем, а також визнаний законодавець мод в створенні бойових літаків", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Кремль зробив модернізацію збройних сил країни своїм головним пріоритетом на тлі різкого загострення відносин із Заходом, які впали до найнижчого рівня після закінчення холодної війни та анексії Москвою Кримського півострова в 2014 році, після звинувачень у втручанні Росії у вибори та хакерських атак.

Українські Національні Новини

Новини Світу