rosiya-prodovzhuyu-pereviryati-sudna-z-ukrayinskikh-portiv-u-kerchenskiy-prototsi

Понад 140 суден чекають проходу через Керченську протоку

 • 11176 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. У Керченській протоці окупанти продовжують чинити перешкоди руху кораблів через окуповану нею Керченську протоку, створюючи перешкоди українським суднам. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ДПС України.

"Окупанти створюють перешкоди саме кораблям, що прямують в українські порти. Загалом за минулу добу через Керченську протоку вони пропустили лише 41 судно в обох напрямках, з яких 8 суден саме з/до портів України. При цьому останні піддавалися перевірці представниками ФСБ Росії", - йдеться у повідомленні.

Станом на ранок 7 грудня, за даними Держприкордонслужби, на якірних стоянках і рейдах в очікуванні проходу Керченською протокою перебуває понад 140 суден, 98 з яких з боку Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент: РФ стягнула загрозливу кількість кораблів у Чорному морі

У відомстві зазначають, що наприкінці осені, кількість суден в Керченській протоці становить більше 400. На початку грудня ситуація дещо стабілізувалась і кількість суден знизилась до 105. Наразі знову фіксується збільшення.

Нагадаємо, українські воєнно-морські сили не збираються відмовитися від використання Керченського проливу та права присутності в Азовському море.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Понад 140 суден чекають проходу через Керченську протоку

     • 11176 переглядiв

    На столичному Печерську з'явиться новий мурал

     • 13575 переглядiв

    Суд переніс підготовче засідання у справі Добкіна

     • 10786 переглядiв

    В Україні створять єдиний реєстр ветеранів

     • 19189 переглядiв