rosiya-provelo-viprobuvalniy-zapusk-mizhkontinentalnoyi-balistichnoyi-raketi-sarmat-scho-zdatna-nesti-yaderni-boyegolovki

росія провела випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат", що здатна нести ядерні боєголовки

 • 268139 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. У середу міноборони рф оголосило про проведення випробувального пуску міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат", передає УНН.

Деталі

Ракету було запущено з шахтної пускової установки о 15:12 за московським часом із державного випробувального космодрому Плесецьк в Архангельській області на півночі Росії у напрямку полігону Кура на півострові Камчатка на Далекому Сході.

У заяві міноборони йдеться про те, що ракета приземлилась у "встановленому районі на Камчатці".

У відомстві зазначили, що після завершення програми випробувань "Сармат" надійде на озброєння РВСН росії. РС-28 "Сармат" покликана замінити міжконтинентальну балістичну ракету "Воєвода" радянських часів, відому як НАТО SS-18 Satan.

путін привітав військових із успішним випробуванням ракети, заявивши, що це "змусить замислитися тих, хто намагається загрожувати росії", йдеться у заяві міністерства, яку цитують росЗМІ.

Додамо

"Сармат" була одним із видів зброї, згаданих путіним у промові 2018 року, в якій він вихвалявся новим озброєнням, яке, за його словами, зробить оборону НАТО "абсолютно марною". На той час офіційні особи США зменшували загрозу від рф.

Довідка

Російська МБР зможе нести до 16 боєзарядів, здатних доставити головну частину, що розділяється, масою до 10 т в будь-яку точку світу.

Нова ракета буде здатна атакувати цілі як через Північний полюс, так і через Південний, долаючи системи протиракетної оборони можливого супротивника.

"Сармат" оснащений широким спектром ядерних боєприпасів великої потужності, зокрема гіперзвукових, та найсучаснішими системами подолання ПРО.

Стартова маса ракети - 208,1 т, маса корисного навантаження - більше 10 т, маса палива - 178 т, довжина ракети - 35,5 м, діаметр - 3 м, тип бойової частини - головна частина, що розділяється, з блоками індивідуального наведення.

Ракети вагою 211 т здатні нести десять ядерних бойових блоків по 0,5 мегатонни на відстань до 11 тис км.

Українські Національні Новини

Новини Світу