rosiya-provodit-na-noviy-zemli-eksperimenti-z-perevirki-yadernogo-arsenalu

Росія проводить на Новій Землі експерименти з перевірки ядерного арсеналу

 • 22218 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Росія проводить на полігоні на Новій Землі неядерні експерименти, спрямовані на підтвердження надійності ядерного арсеналу. Про заявив начальник управління Міноборони РФ генерал-майор Ігор Колесников російським ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Колесніков розповів, що на Новій Землі з 1954 по 1990 роки відбулося 132 ядерних випробування.

"Далі з 1990-х років з урахуванням введення мораторію жодного ядерного вибуху на цьому полігоні проведено не було", - зазначив він.

"Тому ми зараз проводимо неядерні вибухові експерименти. Неядерні експерименти проводяться з метою підтвердження надійності існуючого ядерного боєзапасу", - сказав Колесніков.

"Треба сказати, що Сполучені Штати Америки працюють саме в такому ж напрямку, теж проводять такі ж експерименти в Неваді", - додав він.

Довідка

Нова Земля - архіпелаг в Північному Льодовитому океані між Баренцовим і Карським морями, входить в Архангельську область Росії.

Крім випробувань ядерної зброї, територія Нової Землі в 1957-1992 роках використовувалася для поховання рідких і твердих радіоактивних відходів. В основному, це були контейнери з відпрацьованим ядерним паливом (а в ряді випадків і реакторні установки цілком) з підводних і надводних кораблів Північного флоту ВМФ СРСР і Росії, а також криголамів, що мають атомні силові установки.

В результаті такої діяльності на дні Карського моря і заток Нової Землі утворилося безліч підводних потенційно небезпечних об'єктів.

Українські Національні Новини

Новини Світу