rosiya-provodit-viyskovi-navchannya-v-arktichnomu-mori-navproti-alyaski

росія проводить військові навчання в арктичному морі навпроти Аляски

 • 194782 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Російські атомні підводні човни провели запуски крилатих ракет в Арктиці в п'ятницю в рамках військових навчань, покликаних перевірити готовність Москви до можливого конфлікту в північних водах, повідомило міністерство оборони, передає УНН.

Деталі

Навчання під назвою "Умка-2022" проходять в Чукотському морі - східній частині Північного Льодовитого океану, що відокремлює росію від американського штату Аляска.

міноборони росії заявило у п'ятницю, що два атомні підводні човни - "Омськ" і "Новосибірськ" - запустили протикорабельні крилаті ракети з Чукотського моря, вразивши цілі на відстані 400 кілометрів.

Міністерство оборони заявило, що арктичні навчання цього тижня стали перевіркою "здатності та готовності росії захищати російську Арктику військовими засобами".

Крім пусків ракет з атомних підводних човнів, російський береговий ракетний комплекс "Бастіон" також здійснив пуски ракет за морськими цілями на відстані 300 кілометрів від Чукотського півострова - найсхіднішої території росії.

Додамо

Російська мілітаризація арктичного регіону викликала занепокоєння у західних столицях, інших арктичних країнах та серед екологічних груп. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив минулого місяця, що нарощування росією військової могутності в Арктиці є "стратегічною проблемою" для альянсу НАТО.

Москва продовжила програму широкомасштабних військових навчань, незважаючи на те, що основна частина її сухопутних військ задіяна у війні в Україні. Раніше цього місяця вона провела військові навчання на Далекому Сході, у яких взяли участь близько 50 000 військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Новини Світу