rosiya-rozglyadaye-mozhlivist-budivnitstva-gazoprovodu-cherez-kndr

Росія розглядає можливість будівництва газопроводу через КНДР

 • 12614 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Проект будівництва газопроводу до Республіки Корея через територію КНДР вивчається. Про це повідомив журналістам за підсумками саміту G20 міністр енергетики РФ Олександр Новак, повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Такий проект на порядку денному є, і він вивчається", - сказав він.

Раніше міністр закордонних справ Республіки Корея Кан Ген Хва повідомляла, що в разі поліпшення ситуації на Корейському півострові можливий розгляд будівництва проекту газопроводу з Росії до Південної Кореї через КНДР.

Згідно з повідомленнями південнокорейських ЗМІ, в 2011 році велися переговори про постачання газу між представниками "Газпрому" і Південної Кореї. План передбачав будівництво наземного трубопроводу, що було б найбільш рентабельним способом експорту газу в Південну Корею.

Газопровід повинен був пройти через територію КНДР, що паралельно дозволило б вирішити питання енергозабезпечення цієї країни. Але через напруженвість, викликану розвитком ракетно-ядерної програми Пхеньяна, цей проект не був реалізований. Однак останнім часом між двома корейськими державами намітилося зближення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США ввели санкції проти російської компанії за зв'язки з КНДР

Українські Національні Новини

Економіка