rosiya-skeruvala-svoyi-viyska-do-kazakhstanu-u-mezhakh-mirotvorchoyi-operatsiyi-odkb

Росія скерувала свої війська до Казахстану в межах миротворчої операції ОДКБ

 • 65222 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Росія скерувала свої війська до Казахстану у межах миротворчої операції ОДКБ. Як повідомляє ТАСС, російські повітряно-десантні війська увійшли до складу спрямованих до Казахстану миротворчих сил, повідомляє УНН.

Цитата

"Від Російської Федерації до складу Колективних миротворчих сил ОДКБ увійшли підрозділи та військові частини Повітряно-десантних військ. Наразі літаки військово-транспортної авіації ВКС Росії здійснюють перекидання на територію Республіки Казахстан російської частини миротворчого контингенту", — йдеться у повідомленні.

Деталі

Повідомили, що російські ВДВ увійшли до складу спрямованих до Казахстану миротворчих сил ОДКБ, літаки ВКС перекидають їх до республіки, повідомив секретаріат ОДКБ.

За даними ОДКБ, передові підрозділи з російського складу контингенту вже розпочали виконання поставлених завдань.

"Основними завданнями Колективних сил ОДКБ у Казахстані буде охорона державних та військових об'єктів, сприяння стабілізації ситуації", - повідомляють у відомстві.

Додамо

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу та звернувся до глав держав ОДКБ із проханням про допомогу у наведенні порядку в країні.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі Хабар закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. За словами Аубакірова, ввести війська мають саме всі країни, що входять до ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан.

5 січня президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив ситуацію в Казахстані з Володимиром Путіним та президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим.

Білоруський лідер заявив, що у постійному контакті перебувають лідери всіх країн ОДКБ.

Українські Національні Новини

Новини Світу