rosiya-sprobuye-aneksuvati-donetsku-ta-lugansku-oblasti-do-seredini-travnya-rozvidka-ssha

росія спробує анексувати Донецьку та Луганську області до середини травня - розвідка США

 • 236456 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. У США є "надто варті довіри" розвіддані про те, що росія спробує анексувати окуповані бойовиками Донецьку та Луганську області "десь у середині травня" і що є плани створити аналогічну так звану "народну республіку" в Херсоні, заявив посол США в Організації з безпеки та співробітництва у Європі, передає УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"У повідомленнях йдеться, що росія планує провести референдум про приєднання до рф десь у середині травня, і що Москва розглядає аналогічний план для Херсона", - заявив посол Майкл Карпентер на брифінгу в Держдепартаменті.

Деталі

Карпентер додав, що росія, як повідомляється, викрадає місцевих чиновників у утримуваних нею містах на сході та півдні України, щоб замінити їх на "групи, лояльні Москві", а також зникають "директори шкіл, журналісти, місцеві активісти, муніципальні чиновники".

"Нещодавно також надходили повідомлення про те, що російські сили відключили інтернет і доступ до деяких стільникових телефонів у цих регіонах, щоб перекрити потік надійної інформації", - сказав Карпентер, додавши, що в цих містах росія "може спробувати провести фіктивні референдуми, щоб спробувати додати видимість демократичної чи виборчої легітимності".

Українські Національні Новини

Новини Світу