rosiya-stala-drugim-za-velichinoyu-eksporterom-nafti-v-indiyu

росія стала другим за величиною експортером нафти в Індію

 • 114333 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. У травні росія стала другим за величиною постачальником нафти до Індії, відтіснивши Саудівську Аравію на третє місце, але все ще поступаючись Іраку, який залишається номером один. Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

Деталі

В травні індійські нафтопереробні заводи отримували близько 819 000 барелів на добу російської нафти, що є найвищим показником за будь-який місяць порівняно з приблизно 277 000 барелів на добу у квітні.

Західні санкції проти росії спонукали багатьох імпортерів нафти уникати торгівлі з Москвою, внаслідок чого спотові ціни на російську нафту досягли рекордних знижок порівняно з іншими сортами.

Це дало індійським нафтопереробникам, які рідко купували російську нафту через високу вартість фрахту, можливість купувати дешеву нафту.

На російські марки припадало близько 16,5% всього імпорту нафти Індією у травні, що допомогло збільшити частку країн СНД у нафті приблизно до 20,5%, тоді як частка Близького Сходу знизилася приблизно до 59,5%.

Частка африканської нафти в імпорті сирої нафти до Індії підскочила минулого місяця до 11,5% з 5,9% у квітні. Окрім наявності дешевших російських барелів, зростання офіційних відпускних цін на близькосхідну нафту також підштовхнуло індійських нафтопереробників до купівлі нігерійської нафти.

Зростання імпорту нафти з росії скоротило частку ОПЕК у загальному імпорті Індії до 65% у квітні.

Імпорт нафти до Індії в травні становив 4,98 млн барелів на добу, що є найвищим показником з грудня 2020 року. Імпорт нафти до Індії у травні зріс приблизно на 5,6% порівняно з попереднім місяцем та приблизно на 19% порівняно з роком раніше.

Додамо

Індія захищає покупку «дешевої» російської нафти, говорячи, що імпорт із Москви становить лише частину загальних потреб країни і що раптова зупинка призведе до збільшення витрат її споживачів.

Українські Національні Новини

Новини Світу