rosiya-styaguye-do-kordoniv-z-ukrayinoyu-litaki-ta-vertoloti-dlya-pidtrimki-novogo-nastupu-ft

росія стягує до кордонів з Україною літаки та вертольоти для підтримки нового наступу - FT

 • 5113537 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Розвіддані, якими обмінюються союзники по НАТО, свідчать про те, що росія накопичує літаки і вертольоти неподалік кордону з Україною, повідомили Financial Times два посадовці, передає УНН.

Цитата

"Розвідувальні дані свідчать про те, що москва готується кинути свої літаки і вертольоти у війну для підтримки наземного наступу", - пише FT.

Деталі

За словами західних офіційних осіб, страх перед повітряною війною в Україні спонукав союзників зробити пріоритетом швидку доставку систем ППО та артилерійських боєприпасів до Києва, щоб відреагувати на зміну підходу рф.

Розвіддані, передані союзникам по НАТО, показують, що росія накопичує літаки та вертольоти неподалік кордону з Україною, за словами двох офіційних осіб, поінформованих про її утримання.

У вівторок на зустрічах з країнами-союзниками, які підтримують Україну, міністр оборони США Ллойд Остін підкреслив загрозу, яку становлять значні військово-повітряні сили росії, що залишилися.

"Він дуже ясно дав зрозуміти, що в нас мало часу, щоб допомогти українцям підготуватися до наступу, і що вони мають досить специфічні потреби", - сказав високопосадовець.

За його словами, російські сухопутні сили досить виснажені, тож це показник того, що вони перетворять наступ на повітряний бій.

Додамо 

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі під час пресконференції за підсумками "Рамштайну" в Брюсселі заявив, що наразі немає жодних ознак ймовірного наступу росіян на Київ.

Українські Національні Новини

Війна