rosiya-styaguye-viyska-v-byelgorodskiy-oblasti-schob-ne-dopustiti-zsu-do-kordonu-institut-vivchennya-viyni

росія стягує війська у Бєлгородську область, щоб не допустити ЗСУ до кордону – Інститут вивчення війни

 • 160461 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. росія продовжує стягувати війська у Бєлгородську область, яка межує з Україною, щоб зупинити українські контратаки навколо Харкова і не допустити виходу ЗСУ до українсько-російського кордону. Про це йдеться в останньому звіті Інституту вивчення війни (ISW), пише УНН.

Деталі

Як повідомляє ISW, 9 травня високопоставлений чиновник з оборони США заявив, що російські війська не припиняли зусиль з оточення Харкова з півночі та сходу “у формі підкови”, попри те, що на півночі Харківської області діє лише три батальйонні тактичні групи (БТГр).

За даними Генштабу України, російські окупанти накопичили в Бєлгородській області 19 БТГр, які б можуть посилити Харківський напрямок.

Крім того, експерти ISW зазначають, що війська рф 9 травня не зробили жодного підтвердженого просування на південний схід або південний захід від Ізюма 9 травня, проте намагаються зосередити сили, необхідні для відновлення наступальних операцій найближчими днями.

Додамо

За даними Генштабу ЗСУ, на Ізюмському напрямку окупанти здійснювали поповнення боєприпасів, пального та матеріально-технічних засобів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    За добу окупанти здійснили 34 авіанальоти на "Азовсталь"

     • 80609 переглядiв

    За добу окупанти обстріляли 13 населених пунктів Донеччини

     • 198575 переглядiв