rosiya-u-minsku-vimagaye-zaprovadzhennya-osoblivogo-statusu-donbasu-na-postiyniy-osnovi-mzs

Росія у Мінську вимагає запровадження особливого статусу Донбасу на постійній основі - МЗС

 • 14154 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Російська сторона на переговорах тристоронньої контактної групи у Мінську ставить вимогу щодо запровадження особливого статусу окремих районів у Донецькій та Луганській областях на постійній основі. Про це заявив заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар, виступаючи у Верховній раді під час години запитань до Уряду, передає кореспондент УНН.

"Так звана формула Штайнмайєра визначає лише механізм введення в дію закону, що визначає певний особливий статус окремих районів. Діючий на сьогодні закон був введений в дію ще в 2014 році і продовжений до 31 грудня 2019 року. Філософією цього закону передбачалось з самого початку, що він діятиме лише протягом трьох років. Зараз переговорна вимога, яка озвучується російською стороною у Мінську – це запровадження особливого статусу на постійній основі", - сказав Боднар.

Водночас, з його слів, визначатиметься цей особливий статус законом, який прийме Верховна Рада.

Як повідомляв УНН, за даними соціологічного опитування Центру Разумкова, більше половини Українців не підтримують надання Донбасу особливого статусу.

Українські Національні Новини

Політика