rosiya-u-vidpovid-visilaye-dvokh-bolgarskikh-diplomativ

Росія "як крок у відповідь" висилає двох болгарських дипломатів

 • 10791 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Росія висилає двох болгарських дипломатів через відповідне рішення Болгарії оголосити "персонами нон грата" двох співробітників російського посольства у Софії, які були звинувачені у військовому шпигунстві. Про це повідомляє УНН із посиланням на відповідну заяву МЗС РФ.

"12 жовтня посол Болгарії Атанас Кристін був запрошений до МЗС Росії, де йому була вручена нота міністерства про оголошення двох співробітників посольства Болгарії у Москві "persona non grata". Даний крок є "дзеркальним" заходом у відповідь на нічим не мотивоване рішення влади Болгарії вислати з країни у вересні цього року двох заступників Торгового представника Росії у Софії", - йдеться у повідомленні МЗС.

Нагадаємо, 23 вересня стало відомо, що болгарська прокуратура звинуватила двох громадян РФ у здійсненні розвідувальної діяльності на території країни із використанням цими особами дипломатичного імунітету. Повідомлялося, що під час розслідування досудового провадження було встановлено, що у період з 2016 року двоє громадян Російської Федерації здійснювали розвідувальну діяльність, домагаючись інформації про плани модернізації болгарської армії і підтримку технічної придатності збройних сил. У результаті - болгарська влада оголосила двох російських дипломатів персонами нон грата.

Після цього у МЗС РФ відреагували на такі дії, зазначивши, що подібний крок "завдасть збитків російсько-болгарській співпраці".

Як повідомлялося раніше в УНН, у січні цього року Болгарія вже проводила видворення ще двох російських дипломатів-шпигунів.

Українські Національні Новини

Новини Світу