rosiya-utrimuye-na-teritoriyi-ukrayini-106-btgr-pentagon

росія утримує на території України 106 БТГр - Пентагон

 • 97131 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. На території України перебуває 106 російських батальйонно-тактичних груп. Про це повідомив під час брифінгу високопоставлений посадовець Міністерства оборони США, пише УНН.

Цитата

"Ми стверджуємо, що у росіян зараз 106 діючих БТГр на території України", - сказав високопоставлений представник Пентагону.

Деталі

При цьому, з його слів, "говорити, що всі 106 перебувають на Донбасі, - невірно". Вони розподілені відповідно до своїх груп, і кожна група має різний розмір. Я маю на увазі східне угруповання військ, у цьому східному угрупованні більше ніж 20 БТГр, але не всі вони в Україні. У центральному угрупованні військ, ми в основному оцінюємо, що всі їхні БТГр перебувають в Україні, а це трохи менше ніж 20, і можна ще довго продовжувати", - додав представник Пентагону.

"Найбільшим угрупуванням військ є південне угруповання, за яким закріплено понад 50 БТГр, і, очевидно, вони зосереджені в південній частині. (...) Якщо ви намалюєте щось на кшталт овалу між Великою Новосілкою, Запоріжжям, Херсоном, аж до півночі Криму, вгору узбережжям Азовського моря, у вас в основному буде це південне угруповання. Так ось, у них там найбільше військ. Тож вони географічно розкидані", - зазначив посадовець.

Доповнення

За даними Генштабу ЗСУ, втрати російських окупантів, з початку повномасштабного вторгнення рф, в Україні сягнули вже близько 27,9 тис. осіб, 1235 танків, 201 літака та сотень одиниць іншої військової техніки.

Українські Національні Новини

Суспільство