rosiya-vdruge-za-rik-zablokuvala-komyunike-mvf-po-ukrayini

росія вдруге за рік заблокувала комюніке МВФ по Україні

 • 175420 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. росія знову заблокувала випуск спільного комюніке за підсумками сесії Міжнародного валютного фонду (МВФ) із закликом зупинити війну в Україні, повідомила міністр економіки Іспанії Надія Кальвіньйо за підсумками сесії МВФ напередодні, пише УНН з посиланням на DW.

Цитата

"Весь тиждень росію наполегливо закликали припинити війну проти України. Ця війна є найважливішим фактором, який уповільнює економічне зростання, породжує інфляцію, нестабільність та невизначеність та загрожує енергетичній та продовольчій безпеці", - зазначила Кальвіньйо.

Деталі

У проекті комюніке, як повідомляється, йшлося про те, що війна в Україні - головний фактор, що підриває економіку та безпеку.

Голова МВФ Крісталіна Георгієва також висловила думку, що найпростіший спосіб покращити стан світової економіки – зупинити війну.

"Водночас, представники росії не погодилися з такими аргументами, і це змусило керівний комітет МВФ виступити замість комюніке із заявою голови, яка відображає одностайність з багатьох економічних питань", - пише видання.

Раніше

росія через незгоду із засудженням її вторгнення в Україну також заблокувала випуск комюніке МВФ за підсумками попередньої сесії фонду у квітні цього року.

Українські Національні Новини

Економіка