rosiya-vidmovila-desyatkam-zapitiv-vid-ukrayini-pro-ekstraditsiyu-yanukovicha-i-yogo-otochennya

Росія відмовила десяткам запитів від України про екстрадицію Януковича і його оточення

 • 14243 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Україна направила до Росії понад 10 запитів щодо видачі колишнього Президента України Віктора Януковича та його оточення у справі про розстріл Майдану в лютому 2014 року. Проте у всіх цих запитах було відмовлено. Про це повідомив заступник голови департаменту у "справах Майдану" ОГП Денис Іванов під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"На теперішній час всі підозрювані переховуються на території Російської Федерації. Слідством вживалися заходи на встановлення їх місце знаходження в порядку міжнародного співробітництва. І не тільки встановлення місця знаходження, а також на видачу цих керівників правоохоронних органів і колишнього президента Януковича", - розповів Іванов.

Деталі

За його словами, зокрема в цьому кримінальному провадженні направлено понад 20 запитів на міжнародну правову допомогу. У всіх цих запитах було відмовлено Російською Федерацією.

"Крім того, направлялися запити про екстрадицію до РФ – понад 10 запитів щодо видачі цих осіб. У видачі осіб також було відмовлено", - сказав Іванов.

Доповнення

Досудове розслідування стосовно колишнього Президента України Віктора Януковича та 9 високопосадовців у справі про організацію 18-20 лютого 2014 року силової протидії учасникам Майдану у центрі Києва завершено.

Також Офіс Генерального прокурора розкрив імена підозрюваних у справі Майдану, яких звинувачують в придушенні акцій протесту, що призвело до жертв серед мітингувальників.

Українські Національні Новини

Політика