rosiya-viklikala-posliv-nimechchini-daniyi-ta-shvetsiyi-cherez-rozsliduvannya-schodo-pivnichnikh-potokiv

росія викликала послів Німеччини, Данії та Швеції через розслідування щодо "Північних потоків"

 • 461014 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. До мзс рф викликали послів Німеччини, Данії та Швеції через розслідування щодо вибухів на газопроводах "Північних потоків" у вересні минулого року, повідомили у російському мзс, пише УНН.

Деталі

Викликаним послам, як зазначається, "заявлено рішучий протест" із звинуваченням трьох країн у неспівробітництві у цьому питанні.

У заяві мзс рф скаржиться на "повну відсутність результатів національних розслідувань диверсій" цих трьох країн, "їх нездатність забезпечити транспарентність слідчих дій".

Доповнення

У вересні минулого року було виявлено витоки в трубопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2", що йдуть через Балтійське море в Німеччину з росії, - два у виключній економічній зоні Швеції та ще два витоки у виключній економічній зоні Данії, через що розпочалося розслідування і було посилено безпеку ключової енергетичної інфраструктури регіону.

Три російські військові кораблі були помічені в Балтійському морі в районі вибухів газопроводу «Північний потік» до диверсії, яка зупинила постачання російського газу до Європи у вересні минулого року, йдеться в розслідуванні, проведеному чотирма скандинавськими мовними компаніями.

кремль заперечує свою причетність до вибухів на "Північному потоці".

Прокуратура Швеції вважає, що встановити, хто саме здійснив підрив "Північного потоку", буде важко.

Українські Національні Новини

Новини Світу