rosiya-viklyuchila-peregovori-z-yaponiyeyu-pro-ribolovlyu-bilya-spirnikh-ostroviv

Росія виключила переговори з Японією про риболовлю біля спірних островів

 • 1049619 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. У неділю росія заявила, що не буде проводити щорічні переговори з Японією щодо відновлення угоди, яка дозволяє японським рибалкам працювати поблизу спірних островів, заявивши, що Японія вжила антиросійських заходів, передає УНН.

Деталі

Острови, розташовані біля північного японського острова Хоккайдо, відомі в росії як Курили, а в Японії як Північні території, і були ядром десятиліть напруженості між сусідами.

"У контексті антиросійських заходів уряду Японії... російська сторона повідомила Токіо про те, що не може домовитися про проведення міжурядових консультацій щодо виконання цієї угоди", - повідомляють росЗМІ з посиланням на мзс росії.

У червні росія призупинила дію угоди 1998 року, яка дозволяла японським човнам ловити рибу поблизу островів, і головний секретар кабінету міністрів Японії в понеділок заявив на пресконференції, що Японія вимагатиме, щоб росія брала участь у щорічних переговорах, щоб цього року можна було розпочати рибальські операції.

Але російське міністерство заявило, що не буде жодного покращення відносин, якщо Японія не викаже "поваги".

"Для повернення до нормального діалогу японські сусіди повинні продемонструвати елементарну повагу до нашої країни, бажання покращити двосторонні відносини", - заявили в міністерстві.

Доповнення

Японія, головний союзник США, запровадила санкції проти десятків російських осіб та організацій незабаром після вторгнення в Україну.

У п'ятницю вона посилила санкції проти росії у відповідь на російські повітряні атаки на українські міста.

росія та Японія офіційно не припинили військові дії Другої світової війни через протистояння щодо островів, захоплених Радянським Союзом наприкінці війни.

Українські Національні Новини

Новини Світу