rosiya-viprobovuye-v-chornomu-mori-novi-sistemi-radioelektronnogo-zakhistu

Росія випробовує в Чорному морі нові системи радіоелектронного захисту

 • 8136 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Нові російські патрульні кораблі проекту 22160 хочуть оснастити системою радіоелектронної боротьби, яка буде придушувати радіолокаційні станції або створювати хибні перешкоди. Радіоелектронний комплекс вже тестується в Чорному морі на корветі "Василий Быков". Про це повідомляє УНН з посиланням на "Известия".

Згідно із інформацією видання, система передбачає установку на корпусі корабля високотехнологічних датчиків, які збирають інформацію про найближчі до корабля РЛС та передають її на пости радіоперехоплення та пеленга. Система визначає тип радара та його носій, а отже може автоматично вибрати йому перешкоду.

Згідно з задумом розробників, екіпаж корабля має отримати можливість впливати на наземні, морські, авіаційні радари та супутникові системи виявлення супротивника. Зазначається, що система вміє маскувати корабель перешкодами, "подавляти" РЛС супротивника потужним радіоелектронним сигналом та ставити дезорієнтуючі перешкоди. Завдяки цьому судно може залишатися непоміченим навіть у підконтрольному противнику районі.

Раніше УНН повідомляв, що Чорноморський флот РФ здійснює безперервне спостереження за есмінцем USS Ross Військово-морських сил США, який 14 квітня увійшов в акваторію Чорного моря.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    АЧС шириться вже й африканським континентом

     • 10257 переглядiв

    Поліція встановлює обставини смерті двох чоловіків

     • 9047 переглядiв

    На Львівщині чоловіка вкусила змія

     • 9986 переглядiв