rosiya-vipustila-po-ukrayini-priblizno-2-5-tis-raket-zelenskiy

росія випустила по Україні приблизно 2,5 тисячі ракет – Зеленський

 • 116133 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення росія випустила по Україні 2478 ракет, лише вчора було 15. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час промови в палаті депутатів Люксембургу, передає УНН.

Цитата

"Щодня Україна потерпає від російських ракетних ударів. Лише за вчорашній день Росія застосувала 15 різних крилатих ракет. А за весь час із 24 лютого застосовано 2478 ракет. Більшість із них – по цивільній інфраструктурі", - сказав Зеленський.

Деталі

За словами президента, Україна змушена захищатися фактично від усієї російської армії.

"Всі боєздатні військові формування росії залучені до цієї агресії. (...) Російська армія зруйнувала вже майже весь Донбас. Цей колись один із найпотужніших промислових центрів Європи просто спустошений. Окупанти знищують його місто за містом. Достатньо поглянути на місто Маріуполь. Там було півмільйона населення… Звичайне мирне життя, важливе промислове місто. Тепер там – випалені руїни. І ми ще навіть не знаємо точно, скільки всього наших людей вбили окупанти. Мінімум десятки тисяч – десятки тисяч за час, трохи менший, ніж 100 днів.

Ось що означає насправді характеристика цієї війни як повномасштабної. І ось чому ми так голосно звертаємося до світу по підтримку, передусім по оборонну", - сказав Зеленський.

Нагадаємо

1 червня окупанти з літака завдали ракетного удару по Шалигінській громаді Сумської області. За попередніми даними, було випущено шість ракет.

11 травня повідомляли, що рашисти випустили 18 ракет по селищу на Запоріжжі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП