rosiya-vtrichi-zbilshila-viyskoviy-potentsial-bilya-kordoniv-ukrayini-rozvidka

Росія втричі збільшила військовий потенціал біля кордонів України - розвідка

 • 12748 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Росія втричі збільшила свій військовий потенціал біля кордонів України. Про це заявив представник Головного управління розвідки МО України Вадим Скібіцький, повідомляє УНН з посиланням на повідомлення ГУР МОУ.

"Росія втричі збільшила військовий потенціал біля кордонів України", - цитують Скібіцького у розвідці.

За розрахунками ГУР МОУ, до 2022-2023 років ударні угруповання Російської Федерації будуть здатні проводити повноцінні стратегічні наступальні дії проти України без проведення мобілізації.

Як зазначили у розвідці, "сьогодні РФ, як країна-агресор, основні зусилля спрямовує на модернізацію та оновлення саме наступального озброєння". "Відбувається переоснащення ядерної компоненти. Ракетні системи “Тополь” будуть замінювати системами “Ярс”. Триває розвиток нової ракетної системи “Cармат”, - додали у ГУР МОУ.

За словами Скібіцького, дальність ураження таких ракет досягає 12 тисяч кілометрів, що становить загрозу не лише для України, а й для всіх країн Європи.

Нагадаємо, голова МВС Аваков заявив, що Україна розраховує на поетапний перехід контролю за українсько-російським кордоном в ОРДЛО.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП