rosiya-vzhe-zanadto-gliboko-zagruznula-v-svoyikh-nisenitnitsyakh-u-mzs-ukrayini-vidpovili-na-antisemitski-vipadi-lavrova

"росія вже занадто глибоко загрузнула в своїх нісенітницях": у МЗС України відповіли на антисемітські випади лаврова

 • 127807 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Антисемітські випади міністра закордонних справ російської федерації сергія лаврова в бік Президента України Володимира Зеленського та євреїв є неприйнятними. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментар якого є у розпорядженні УНН.

Цитата

«Антисемітські випади міністра закордонних справ російської федерації сергія лаврова в сторону Президента України та євреїв є абсолютно неприйнятними. росія вже занадто глибоко загрузнула в своїх нісенітницях, виправдовуючи варварську агресію проти України», - заявив Ніколенко.

«Глава МЗС рф фактично поставив під сумнів існування не лише української нації, але й Голокосту. лавров свідомо образив пам'ять мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів під час Другої світової війни», підкреслив дипломат.

Деталі

Він нагадав, що уряд Ізраїлю вже назвав заяви лаврова «жахливою історичною помилкою».

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт демонструє всьому світові, що «путінська росія цілеспрямовано плекає «вищість» росіян і ненависть до інших народів».

На його думку, Україна і світ разом мають зупинити росію, поки її агресивна політика не призвела до ще більш катастрофічних наслідків.

«Висловлюємо солідарність із єврейським народом. Закликаємо уряди всіх держав світу надати рішучу відповідь рф: іще більше її ізолювати, накласти ембарго на російську нафту і газ, які позбавлять російську воєнну машину фінансових ресурсів, збільшити військову, фінансову та гуманітарну допомогу для України, чий народ зараз героїчно протистоїть російському злу», - підкреслив Ніколенко у своїй заяві.

Контекст

сергій лавров під час інтерв'ю телекомпанії Mediaset назвав євреїв "найбільшими антисемітами" та, говорячи про Президента Зеленського, заявив, що у Гітлера була єврейська кров.

Ізраїль обурений висловлюваннями МЗС рф сергія лаврова в ефірі італійського телебачення. Очільнику російської дипломатії запропонували пояснити, як пов'язані звинувачення рф у нацизмі на адресу України з тим, що український президент Володимир Зеленський є євреєм. Лавров заявив у відповідь, що "це абсолютно нічого не означає", а "мудрий єврейський народ говорить, що найзатятіші антисеміти, як правило, євреї".

Міністерство закордонних справ Ізраїлю викликало російського посла через слова лаврова. Очільник ізраїльського зовнішньополітичного відомства Яір Лапід назвав висловлювання свого російського колеги "непробачними та обурливими", охарактеризувавши їх як "жахливу історичну помилку".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні почали відновлювати роботу дитячі садочки

     • 576524 переглядiв

    До Запоріжжя почали прибувати евакуйовані маріупольці

     • 164206 переглядiв

    Шарлотті сім років: нові фото британської принцеси

     • 173502 переглядiв

    У ЗСУ вважають, що мобілізацію продовжать після 24 травня

     • 371078 переглядiв