rosiya-vzyalasya-za-bbc-pislya-zayavi-britaniyi-pro-porushennya-rt

Росія взялася за BBC після заяви Британії про порушення RT

 • 8051 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Роскомнагляд перевірить телеканал і сайти BBC на предмет відповідності російському законодавству через "тиск" на російський телеканал Russia Today у Великій Британії. Відповідна заява опублікована на сайті державного медіа-регулятора Росії, передає УНН.

Як зазначено у заяві, через ситуацію, пов’язану з винесенням британським регулятором Ofcom рішення про порушення каналом RT правил мовлення, Роскомнагляд розпочне "проведення контрольних заходів" щодо телеканалу BBC World News та пов’язаних інтернет-сайтів.

"Про результати перевірки буде повідомлено додатково", - пише Роскомнагляд.

Наразі немає відповіді з боку BBC та Ofcom.

Раніше повідомлялося, що британський медіа-регулятор Ofcom розглядає можливість накладання санкцій на російський державний телеканал RT у зв’язку з порушенням правил мовлення. Згідно з заявою регулятора, телеканал порушив правило неупередженості у семи програмах і новинах протягом шести тижнів.

Як повідомляло Reuters, порушення правил мовлення пов’язують із покриванням інциденту з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки. RT відкидає усі звинувачення.

Нагадаємо, у травні британський регулятор Ofcom відкрив ще три справи проти російського каналу Russia Today на додаток до наявних семи.

Українські Національні Новини

Новини Світу