rosiya-yak-i-ranishe-stanovitime-zagrozu-miru-v-yevropi-navit-pislya-mozhlivogo-pripinennya-vognyu-mzs-polschi

росія, як і раніше, становитиме загрозу миру в Європі навіть після можливого припинення вогню - МЗС Польщі

 • 71908 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив у вівторок, що росія залишиться загрозою для миру в Європі навіть після припинення вогню в Україні, передає УНН з посиланням на Twitter міністерства.

Цитата

"Те, що росія зміниться відразу після того, як буде досягнуто згоду про припинення вогню, — це мрія. Це, як і раніше, становитиме небезпеку для миру в Європі", — заявив Рау на спільній пресконференції зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок.

Деталі

Рау побоюється російського вторгнення до Польщі, а також "небезпеки збройного вторгнення до країн на східному фланзі НАТО".

"Польща неодноразово застерігала різні уряди Німеччини від проведення своєї політики щодо росії на основі прийняття бажаного за дійсне, а не тверезої оцінки політичних процесів, що відбуваються там", - заявив міністр.

Польща та Німеччина повинні прагнути до того, щоб росія "зазнала стратегічної поразки, а її окупаційні сили залишили Україну в межах, визнаних міжнародним правом", зазначив голова МЗС Польщі.

Бербок також заявила, що: "Україна є суверенною державою в межах своїх кордонів, і це вірно на даний момент, це вірно з 2014 року, і це вірно для майбутнього".

Глава МЗС Німеччини висловила впевненість, що шостий пакет санкцій проти рф незабаром буде погоджений.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На сході ЗСУ знищили до 180 окупантів

     • 112416 переглядiв

    У Миколаєві та на Херсонщині чули вибухи

     • 248044 переглядiв

    На Донеччині від обстрілів орків загинуло 12 мирних жителів

     • 115491 переглядiв

    Суперторнадо обрушився на штат Техас

     • 163327 переглядiв